fbpx

Πλεονεκτήματα του email marketing

Το email marketing είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη συνολική στρατηγική marketing μιας επιχείρησης. Αποτελεί διαχρονικά μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους του διαδικτυακού marketing. Είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως το email είναι κάτι που το χρησιμοποιούμε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος καθώς αποτελεί τη διαδικτυακή μας ‘ταυτότητα’ με μία έννοια, διότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε σχεδόν καμία ψηφιακή επικοινωνία χωρίς να υπάρχει email. Το email marketing αποτελεί ένα άμεσο και επιτυχημένο μέσο για να είσαι σε επικοινωνία με τους υποψήφιους αλλά και υπάρχοντες πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στο newsletter ενημερώνοντας τους ώστε να λαμβάνουν νέα και προσφορές που τους αφορούν με ενδιαφέρον υλικό από την επιχείρηση. Το email marketing έχει να σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την επιχείρηση σας.

Ενισχύει την αναγνωρισιμότητα

Η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας (brand awareness) είναι κάτι που επιτυγχάνεται με το email marketing. Το email marketing εφαρμόζεται σε όλο το ταξίδι που κάνει ένας χρήστης από την στιγμή που θα δει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέχρι να το αγοράσει και να γίνει πελάτης. Οι καμπάνιες email marketing συμβάλλουν στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης καθώς βοηθούν το χρήστη να αντιληφθεί γιατί θα πρέπει να προχωρήσει σε μια συγκεκριμένη αγορά. Στέλνοντας στοχευμένα μηνύματα στους πελάτες της επιχείρησης χτίζεται η εταιρική εμπιστοσύνη.

Αύξηση ακολούθων στα Social Media

Μέσω των email καμπανιών είναι σημαντικό να γίνει αναφορά και στα Social Media της επιχείρησης καθώς με έξυπνα links μπορούμε να ενημερώσουμε τους παραλήπτες να επισκεφθούν και να ακολουθήσουν τη σελίδα ώστε να λαμβάνουν ενδιαφέρον περιεχόμενο. Έτσι και στα Social Media αντίστοιχα με τις κατάλληλες δημοσιεύσεις οι ακόλουθοι μπορούν να ενημερώνονται ώστε να κάνουν εγγραφή στο newsletter. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αύξηση ακολούθων στα Social Media της επιχείρησης.

Στοχευμένη επικοινωνία

Κατά τη διαδικασία εγγραφής στο newsletter μια σημαντική ενέργεια είναι να κάνετε μια ερώτηση στους χρήστες που θα σας βοηθήσει αργότερα να τους διαχωρίσετε σε λίστες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα τους. Έτσι με τα δεδομένα που θα συγκεντρώσετε θα μπορέσετε να δημιουργήσετε emails με προσαρμοσμένο περιεχόμενο που θα απευθύνονται ακριβώς στις ανάγκες των εκάστοτε διαφορετικών στοχευμένων κοινών.

Χτίζει στενές σχέσεις

Το email marketing χτίζει στενές σχέσεις ανάμεσα στην επιχείρηση και τους πελάτες. Το μυστικό βρίσκεται στο να διατηρήσει η επιχείρηση μια συνέπεια στην επικοινωνία με το κοινό. Με αυτό το τρόπο, η επιχείρηση χτίζει πιο δυναμική σχέση με το κοινό με αποτέλεσμα να κερδίζει την εμπιστοσύνη του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως πριν τη δημιουργία email καμπάνιας θα πρέπει να κατανοήστε τις ανάγκες των πελατών ώστε η καμπάνια να απαντάει στις ανάγκες τους.

Οικονομικός τρόπος

Το email marketing αποτελεί μια από τις οικονομικότερες στρατηγικές Digital Marketing. Είναι μια στρατηγική χαμηλού κόστους σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια της online διαφήμισης. Το email ακόμη εκτός από οικονομικότερο είναι ταχύτερο και φιλικό προς το περιβάλλον σε σύγκριση με το παραδοσιακό. Δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να στείλει με τον ηλεκτρονικό τρόπο χιλιάδες emails σε διαφορετικά άτομα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου όποια στιγμή το θελήσει.

Μέτρηση των αποτελεσμάτων

Στο email marketing μπορείτε να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη μιας διαφημιστικής καμπάνιας συνδέοντας τη πλατφόρμα με ένα εργαλείο ανάλυσης όπως το Google Analytics ώστε να αποκτήσετε όλα τα ακριβή στατιστικά στοιχεία που χρειάζεστε. Δίνεται η δυνατότητα να ελέγχετε από την απόδοση των emails ξεχωριστά μέχρι ακόμη και να παρακολουθείτε την συμπεριφορά των επισκεπτών στη σελίδα της επιχείρησης.

Υψηλό ROI (επιστροφή επί της επένδυσης)

Το email marketing ακόμη και σήμερα συνεχίζει μια ανοδική πορεία φέρνοντας τη μεγαλύτερη επιστροφή στην επένδυση σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές digital marketing. Αν γίνει ένας σωστός σχεδιασμός με μια κατάλληλη στρατηγική τα emails θα αποτελέσουν μια πηγή εσόδων για την επιχείρηση.

Φιλικά προς τις κινητές συσκευές

Στην εποχή που διανύουμε με τη πλειοψηφία των αγορών να πραγματοποιείται μέσω κινητών συσκευών μια καμπάνια email marketing φιλική προς τις κινητές συσκευές είναι εξαιρετικά σημαντική προϋπόθεση για μια σίγουρη επιτυχία.

Εξοικονόμηση χρόνου

Το email marketing μπορεί να σας εξοικονομήσει και χρόνο. Καθώς δημιουργούνται συνεχώς νέα εργαλεία που σου παρέχουν μια εύκολη διαδικασία από το σχεδιασμό ενός email μέχρι την διαχείριση και το προγραμματισμό του ώστε να μένει χρόνος αφοσίωσης για τις υπόλοιπες ενέργειες Digital Marketing.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν …

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 23510 24467