fbpx

Logo Animation

Το λογότυπο (logo) κάθε επιχείρησης παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την ανάπτυξή της. Με τον καιρό γίνεται το σήμα το οποίο θα κάνει την επιχείρησής σας να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος. Σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο η επαναληψιμότητα. Βέβαια συμβάλλει και ο τρόπος με τον οποίο το λογότυπο παρουσιάζεται. Ένα logo animation είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους για να εντυπωσιάσετε το κοινό σας.

Τι είναι logo animation;

Συνήθως, όταν βλέπετε ένα λογότυπο, αυτό είναι στατικό και έχει τη μορφή εικόνας, wordmark ή εμβλήματος. Μπορεί να είναι και συνδυασμός αυτών. Το logo animation είναι όταν το λογότυπό σας αποκτά ζωντάνια και κίνηση προσθέτοντας εφέ και εφαρμόζοντας τεχνικές animation. Το κάθε logo animation μπορεί να είναι πολύ σύντομο ή να έχει τη μορφή ολόκληρης παρουσίασης. Τα πάντα εξαρτώνται από την περίπτωση χρήσης.

Τι είδους logo animation χρειάζεται η επιχείρησή μου;

Το είδος και το ύφος του logo animation της επιχείρησής σας εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Ο κλάδος και η προσωπικότητα του brand
  • Οι στόχοι της επιχείρησής σας
  • Το που θα τοποθετηθεί το logo animation

Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειάζεστε διαφορετικό logo animation για κάθε περίπτωση χρήσης και για κάθε μερίδα κοινού στην οποία απευθύνεστε. Όποιοι και αν ειναι οι στόχοι σας, η συνεργασία με επαγγελματίες θα σας εξασφαλίσει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας.

Τα πλεονεκτήματα ενός logo animation

Γενικότερα, ένα logo animation βοηθά στην αναγνωρισιμότητα του brand σας και στην αύξηση του engagement. Ας δούμε όμως με περισσότερη λεπτομέρεια τα πλεονεκτήματα που έχει να σας προσφέρει ένα logo animation.

Προσελκύει πελάτες

Ένα animated λογότυπο τραβά την προσοχή των δυνητικών πελατών σας και τους κρατά εκεί περισσότερο από ένα στατικό λογότυπο. Όσο πιο δημιουργικό είναι ένα animation, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι και τόσο θα κάνει τους εν δυνάμει πελάτες σας να θέλουν να δουν περισσότερο από το περιεχόμενο που δημοσιεύετε.

Αυξάνει και ενισχύει το brand awareness

Η αύξηση του brand awareness είναι ο απώτερος στόχος κάθε brand. Εφόσον τα animated λογότυπα είναι καλύτερα στο να τραβούν την προσοχή των πελατών σας, εξασφαλίζουν κιόλας ότι περισσότερα άτομα θα νιώθουν οικεία βλέποντάς το. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Ένα logo animation λειτουργεί πάντοτε εμφατικά. Σκεφτείτε το σαν να είναι το θαυμαστικό στις προτάσεις.

Εκφράζουν την προσωπικότητα του brand σας

Ένα logo animation βοηθά σημαντικά στο να χτίσετε τη συναισθηματική σύνδεση που έχουν οι πελάτες με την επιχείρησή σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα συνδυασμό εφέ, animation, μουσικής και ηχητικών εφέ. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε ένα βίντεο που να περιγράφει την ιστορία πίσω από το λογότυπό σας, ώστε όλη η κίνηση που θα έχει το λογότυπό σας να έχει περισσότερη ουσία.

Φέρνει μεγαλύτερο ROI

Όσο περισσότεροι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το brand σας, τόσο μεγαλύτερο ROI θα έχετε στο marketing. Αυτό συμβαίνει διότι το bounce rate θα είναι χαμηλότερο, αν το κοινό σας βρίσκει ενδιαφέρον το περιεχόμενο που δημιουργείτε. Έτσι, θα περιμένουν περισσότερο περιεχόμενο από εσάς, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν τα νέα και τις προσφορές σας.

Δείχνει τη δημιουργική σας πλευρά

Ένα logo animation δείχνει την προσωπικότητα που έχει το brand σας. Τα διαφορετικά χρώματα, τα εφέ, η κίνηση δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να καταλάβουν με μια ματιά το χαρακτήρα του brand σας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι σήμερα όλοι ανταγωνίζονται για να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών.

Πως χρησιμοποιείται ένα logo animation στο marketing

Τα βίντεο χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλά κομμάτια του digital marketing. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το logo animation σας.

Στα social media

Τα social media είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για να προμοτάρετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Οι καταναλωτές όχι μόνο ανακαλύπτουν νέα προϊόντα στα social media, αλλά είναι και πιο πιθανό να αγοράσουν από τα brands, τα οποία και ακολουθούν. Ενσωματώνοντας το logo animation στα βίντεό σας, θα αυξήσετε την ισχύ που έχει το logo σας να ενδυναμώνει το brand awareness. Επίσης, τα logo animation μπορούν να γίνουν και σε μορφή GIF. Οπότε μην περιορίζετε τη χρήση των logo animation σας μόνο σε διαφημίσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε οργανικές δημοσιεύσεις.

Στην ιστοσελίδα / landing page

Η προσθήκη ενός animated logo στο site σας αυξάνει την αναγνωρισιμότητά σας, ενώ παράλληλα μειώνει και το bounce rate. Οι πελάτες σας θα περάσουν παραπάνω χρόνο στην ιστοσελίδα σας μόνο επειδή θα δουν το λογότυπό σας να κινείται. Αυτό φυσικά είναι πολύ καλό για το γενικότερο SEO της ιστοσελίδας σας.

Σε παρουσιάσεις

Παρουσιάζετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας; Μήπως φτιάχνετε επεξηγηματικά βίντεο που δείχνουν το τι προσφέρετε ή που εξηγούν το πως να χρησιμοποιήσει κάποιος τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας; Σε κάθε περίπτωση ένα logo animation συμπυκνώνει όλες τις πληροφορίες που θέλετε να επικοινωνεί το brand σας. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι οι καταναλωτές πολλές φορές συγκρίνουν και αξιολογούν πολλές επιλογές ταυτόχρονα. Γνωρίζοντας το τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας στον κλάδο σας, αυξάνει την πιθανότητα να επιλέξουν εσάς.

Σε προωθητικά βίντεο

Τα προωθητικά βίντεο είναι μια πολύ ευρεία κατηγορία βίντεο. Μπορεί να προμοτάρετε ένα προϊόν που μόλις λανσάρατε ή να διαφημίζετε την επέκταση μιας υπηρεσίας, ένα event ή ό,τι άλλο. Ό,τι κι αν αφορούν τα προωθητικά σας βίντεο, βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα logo animation. Αυτό βοηθά τους καταναλωτές να σας αναγνωρίζουν ακόμα και αν το περιεχόμενό σας αλλάξει.

5 αρχές που θα πρέπει να τηρεί το logo animation σας

Υπάρχουν ορισμένες αρχές που θα πρέπει να τηρεί κάθε logo animation, ώστε να έχει το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο. Οι αρχές αυτές είναι:

  1. Ούτε πολύ σύντομο, ούτε πολύ μακροσκελές
  2. Θα πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εταιρικής σας ταυτότητας
  3. Προσαρμόσιμο σε κάθε τύπο οθόνης και ανάλυση
  4. Να έχει την ιδανική ποσότητα κίνησης, ώστε να μην κουράζει τον καταναλωτή
  5. Να αξιοποιεί τις σκιές και τα χρώματα για να δέσει όλες τις μεταβάσεις

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Έχουμε πολυετή εμπειρία στο χώρο του marketing και γνωρίζουμε ακριβώς το πως να αξιοποιήσουμε την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας. Δίνουμε βάση στα ατού και τα πλεονεκτήματα της επιχείρησής σας. Με κάθε logo animation που δημιουργούμε, στοχεύουμε στο να προκαλέσουμε τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων στους δυνητικούς σας πελάτες.

Θέλουμε το logo animation να γίνει η επέκταση της ταυτότητας της επιχείρησής σας, η οποία είναι το λογότυπό σας. Επικοινωνήστε μαζί σας ώστε να γνωρίσουμε την επιχείρησή σας και να βγάλουμε μαζί ένα πλάνο που θα απογειώσει τις πωλήσεις σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 23510 24467