fbpx

Video Marketing

Τι είναι το Video Marketing;

Το Video Marketing αγορά στην προώθηση της επιχείρησης, του brand, των υπηρεσιών και των προϊόντων σας χρησιμοποιώντας βίντεο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για προκαλέσετε το συναίσθημα των ακολούθων σας και να τους τραβήξετε την προσοχή σε έναν κόσμο όπου ο θόρυβος των social media γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός. Τα βίντεο τραβούν τα βλέμματα στα social media και κάνουν τους χρήστες 

Που χρησιμοποιείται το Video Marketing;

Το Video Marketing είναι ένας αρκετά ευρύς όρος και περιλαμβάνει τα διάφορα είδη βίντεο που χρησιμοποιούν τα brands για να προμοτάρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μερικές περιπτώσεις χρήσης του video marketing είναι οι εξής:

  • Video Banner που χρησιμοποιούνται σε διαφημίσεις και landing pages
  • Διαφημίσεις στα social media οι οποίες παίζουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα βίντεο
  • Τηλεοπτικές διαφημίσεις οι οποίες είναι οι κλασικές διαφημίσεις που βλέπουμε στην τηλεόραση
  • Χορηγούμενα βίντεο στα οποία συνήθως αναφέρεται η φράση “Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη…”
  • Στα social media για εκπαιδευτικό, επεξηγηματικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο

Γιατί να επενδύσετε στο Video Marketing

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το video marketing είναι κάτι που μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας. Ας δούμε παρακάτω μερικούς από αυτούς:

Αυξάνουν το engagement

Η δύναμη των βίντεο είναι πολύ μεγάλη καθώς τραβούν κατευθείαν την προσοχή των ανθρώπων και παρουσιάζουν με παραστατικό και ζωντανό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με τρόπο που αντιπροσωπεύουν την εταιρική σας ταυτότητα. Είναι ένας άμεσος τρόπος για να αναδείξετε την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του brand σας.

Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί με βάση την ακοή και την όραση. Τα βίντεο είναι ιδανικά για να τραβήξετε τα βλέμματα και να προκαλέσετε θετικά συναισθήματα στους ακόλουθούς σας. Στατιστικές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα βίντεο στα social media συγκεντρώνουν έως και 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις από ότι οι εικόνες και οι δημοσιεύσεις με κείμενο μαζί.

Αυξάνουν τις πωλήσεις

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των βίντεο είναι πως λειτουργούν καταλυτικά στο να γίνουν περισσότερες πωλήσεις. Σε έρευνες που έχουν γίνει αναφέρεται πως οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες μιας επιχείρησης όταν έχουν παρακολουθήσει βίντεο της. Κάτι που ευνοεί πολύ τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ότι επιταχύνουν τις άμεσες αγορές. Η αλήθεια είναι πως τα βίντεο είναι από τη φύση τους πολύ ελκυστικά και έχουν τη δύναμη να πείθουν τον καταναλωτή να δράσει πιο άμεσα.

Βρίσκεται παντού

Τα βίντεο είναι πλέον ο πιο διαδεδομένος τύπος δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Μετά την έκρηξη του TikTok, όλες οι πλατφόρμες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο βίντεο. Οι χρήστες παρακολουθούν καθημερινά εκατομμύρια ώρες βίντεο. Υπολογίζεται ότι περίπου το 82% της online κίνησης οφείλεται στο video streaming. Οι άνθρωποι παρακολουθούν βίντεο από κινητά, tablet, υπολογιστές και παντός είδους συσκευές.

Έχει υψηλά ποσοστά μετατροπών

Το 43% των καταναλωτών θέλουν να παρακολουθούν όλο και περισσότερα βίντεο από τα brands. Τα βίντεο έχουν έως και 8% περισσότερη οργανική απήχηση από οποιονδήποτε άλλο τύπο δημοσίευσης. Προσθέστε ένα βίντεο στη landing page σας και θα αυξήσετε τα ποσοστά μετατροπών έως και 80%. Έχει παρατηρηθεί πως όταν προστίθεται η λέξη βίντεο στο θέμα των email, οι χρήστες που ανοίγουν το email αυξάνονται περισσότερο από 19%. Η δύναμη των βίντεο είναι πραγματικά εκπληκτική. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους.

Βελτιώνει το SEO

Η Google και οι μηχανές αναζήτησης αξιολογούν τα βίντεο στις ιστοσελίδες ως υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, διότι απαιτείται χρόνος για τη δημιουργία τους, ενώ παράλληλα αυξάνει και το χρόνο παραμονής ενός επισκέπτη στο site σας.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Έχουμε εμπειρία χρόνων στον κλάδο του marketing και γνωρίζουμε καλά το τι είδους περιεχόμενο φέρνει περισσότερες πωλήσεις στις επιχειρήσεις. Εφαρμόζουμε όλες τις αρχές που διασφαλίζουν ότι θα λάβετε βίντεο υψηλών προδιαγραφών. Θέλουμε η επιχείρησή σας να έχει το καλύτερο και πιο πρωτότυπο περιεχόμενο που υπάρχει εκεί έξω. Επικοινωνήστε μαζί μας για να καταστρώσουμε μαζί ένα πλάνο ένταξης του video marketing στη στρατηγική της επιχείρησής σας.

3 Λόγοι ακόμα για να εντάξετε το Video Marketing στη στρατηγική της επιχείρησής σας

1. Ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα του brand σας

Τα βίντεο αυξάνουν κατά πολύ την αναγνωρισιμότητα του brand σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βίντεο για να διηγηθείτε μια ιστορία, να ανακοινώσετε κάτι, να δείξετε τι συμβαίνει στα παρασκήνια της επιχείρησής σας και πολλά ακόμα. Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Τα βίντεο είναι πολύ παραπάνω από μόνο 1000 λέξεις.

2. Σας συνδέουν με τους καταναλωτές

Τα βίντεο έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τη σχέση που έχετε χτίσει με το κοινό σας, καθώς και να θέσουν τα θεμέλια για την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να συνδεθεί με ένα άτομο ή μια επιχείρηση όταν γίνεται προσωπική αναφορά σε αυτό. Τα βίντεο προκαλούν τα συναισθήματα του κοινού περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τύπο περιεχομένου online. Είναι ένας τρόπος για να ενισχύσετε περισσότερο την ανθρώπινη πλευρά του brand σας.

3. Είναι πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτά

Η αλήθεια είναι πως είναι πιο δύσκολο για κάποιον να σταματήσει να παρακολουθεί ένα βίντεο από το να σταματήσει να διαβάζει ένα κείμενο. Τα βίντεο είναι μια πιο παθητική και ξεκούραστη δραστηριότητα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι τα βίντεο αυξάνουν περισσότερο τις πιθανότητες να φτάσει το μήνυμά σας στο κοινό σας. Είναι ένας πιο σίγουρος τρόπος για να προσεγγίσετε ένα ευρύ μέρος του κοινού σας.

Συμπέρασμα

Το Video Marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια επιχείρηση για την προώθησή της. Τα βίντεο είναι ο πιο ελκυστικός τύπος δημοσίευσης και έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το χρήστη παραπάνω σε μια ιστοσελίδα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο αποτελούν πλέον τον πυρήνα των social media.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενσωματώσουμε μαζί το Video Marketing στην στρατηγική της επιχείρησής σας. Μπορούμε να δομήσουμε το περιεχόμενό σας με τρόπο που να λειτουργεί ως πόλος έλξης νέων πελατών.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 23510 24467