fbpx

Intro & Outro Video

Τι είναι intro και outro;

Ένα intro είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν παρακολουθεί ένα από τα βίντεό σας. Συνήθως, είναι ένας σύντομος τίτλος, ένα voiceover με κείμενο στην οθόνη που να εξηγεί το είδος των βίντεο που κάνετε ή κάτι άλλο. Το intro είναι είναι η η ευκαιρία σας να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Είναι όπως όταν πηγαίνετε στο σπίτι ενός φίλου και βλέπετε για πρώτη φορά μερικά άτομα. Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα καταλαβαίνετε το πως νιώθετε για κάποιον.

Ένα intro μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε από όλα τα άλλα είδη βίντεο στο ίντερνετ. Θέτει το ύφος, τις προσδοκίες, αλλά ακόμα και τον χαρακτήρα του βίντεο.

Από την άλλη το outro είναι το τελευταίο κομμάτι του βίντεο που βλέπει κάποιος. Μπορεί να είναι από μια απλή μαύρη οθόνη με γράμματα ή ένα background για να τονίσετε τα επόμενα βίντεο που προτείνετε στους χρήστες, μέχρι μια γενική σύνοψη του βίντεο. Γενικότερα, τα outro χρησιμοποιούνται από πολλούς YouTubers με επιτυχημένα κανάλια για να ωθήσουν το κοινό να παρακολουθήσει κάποιο επόμενο βίντεο και αυτή η τακτική έχει αποτελέσματα.

Ένα καλό outro μπορεί να απογειώσει την κατάταξη του καναλιού σας, διότι έχει τη δύναμη να κάνει τους χρήστες να παρακολουθήσουν πολλά βίντεό σας στη σειρά.

Ας δούμε αναλυτικότερα το πόση δύναμη έχει ένα intro.

6 Πλεονεκτήματα ενός καλού intro

1. Δίνει μια ιδέα του τι ακολουθεί

Ένα intro δίνει στο κοινό σας να καταλάβει το τι πρόκειται να περιμένει από τα βίντεό σας. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα οικειότητας με το κανάλι σας, το ύφος και την αίσθηση που αφήνει, ενώ παράλληλα προετοιμάζει και το έδαφος για το περιεχόμενο.

2. Αυξάνει το brand awareness

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό brand, το οποίο το κοινό σας θα αναγνωρίζει εύκολα, τότε ένας από τους καλύτερους τρόπους να το κάνετε είναι με το να βάλετε ένα intro σε όλα σας τα βίντεο. Σύντομα, όλοι όσοι παρακολουθούν τα βίντεό σας θα θυμούνται το intro και θα αναγνωρίζουν πολύ πιο εύκολα το brand σας όποτε το συναντούν.

3. Ενισχύει την εμπιστοσύνη που δείχνει το κοινό προς το brand σας

Μέσα από ένα intro τα βίντεό σας θα έχουν μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ τους. Η συνοχή είναι πολύ σημαντική, διότι δεν χτίζει μόνο οικειότητα, αλλά και εμπιστοσύνη. Αν το κοινό σας νιώθει εμπιστοσύνη προς εσάς και το περιεχόμενο που δημιουργείτε, τότε οι πιθανότητες να κάνουν subscribe και να γίνουν πελάτες σας αυξάνεται κατά πολύ. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι πολύ σημαντική για την εγκαθίδρυση της σχέσης ενός πελάτη και μιας επιχείρησης.

4. Ενημερώνει

Ένα intro δεν βοηθάει μόνο στο branding, αλλά μπορεί να επικοινωνήσει πολλές περισσότερες πληροφορίες που θέλετε να γνωρίζει το κοινό σας. Για παράδειγμα, στα intro που φτιάχνουμε για εσάς, μπορούμε να προσθέσουμε το όνομά σας, τα social media, το κάθε πότε ανεβάζετε βίντεο και άλλες σχετικές πληροφορίες που θεωρείτε πως είναι σημαντικές.

5. Προσδίδει επαγγελματικό χαρακτήρα

Όταν έχετε ένα επαγγελματικά φτιαγμένο intro, τότε ολόκληρο περιεχόμενό σας θα έχει πιο επαγγελματικό ύφος. Ένα intro μπορεί να δώσει στο βίντεό σας αισθητική αξία, ενσωματώνοντας στοιχεία που θα ενεργοποιήσουν τα συναισθήματα των θεατών, με αποτέλεσμα να θεμελιωθεί και συναισθηματική σχέση. Αυτό θα κάνει το κοινό σας να αντιμετωπίζει το περιεχόμενό σας ως μια σειρά και όχι ένα απλό βίντεο.

6. Κρατά το κοινό εστιασμένο

Δυστυχώς, τα ποσοστά διατήρησης θεατών στο YouTube κυμαίνονται μεταξύ 35 και 40 τοις εκατό. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να βρείτε τρόπους ώστε να κρατήσετε το ενδιαφέρον του θεατή στο περιεχόμενό σας. Ένα καλό intro μπορεί να κρατήσει τον χρήστη στο βίντεό σας παραπάνω και να τον κάνει να το παρακολουθήσει ως το τέλος. Κεντρίζει την περιέργειά του και κάνει την παρακολούθηση ολόκληρου του περιεχομένου ακόμα πιο εύκολη.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Γνωρίζουμε το πως να κάνουμε ένα καλό intro για το κανάλι ή τα βίντεό σας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνετε όλα τα οφέλη που περιγράψαμε παραπάνω. Η εμπειρία που διαθέτουμε σε συνδυασμό με τη δημιουργική μας ομάδα, μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα προσεκτικά μελετημένο intro, το οποία θα κρατά το χρήστη συγκεντρωμένο. Είναι σημαντικό ένα intro να προκαλεί την περιέργεια του κοινού σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να γνωρίσουμε εσάς και την επιχείρηση ή το κανάλι σας και να βρούμε μαζί τι είναι αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

5 αρχές σχεδιασμού ενός επιτυχημένου intro

Υπάρχουν ορισμένες αρχές, τις οποίες και τηρούμε όταν φτιάχνουμε το intro του καναλιού σας. Αυτές εξασφαλίζουν ότι το intro σας θα φέρει τα αποτελέσματα που περιμένετε. Ας τις δούμε μια προς μια.

Πρέπει να είναι σύντομο

Η προσοχή των χρηστών του YouTube διασπάται εύκολα, οπότε είναι πολύ σημαντικό το intro που θα φτιάξουμε για εσάς να είναι μικρότερο των 15 δευτερολέπτων. Ένα σύντομο intro επικοινωνεί όλα αυτά που θέλετε να μεταδώσετε και παράλληλα προετοιμάζει το κοινό.

Να αντιπροσωπεύει το brand σας

Διασφαλίζουμε ότι τα αισθητικά στοιχεία του intro σας, όπως το χρώμα, οι γραμματοσειρές και πολλά ακόμα, ότι θα εναρμονίζονται πλήρως με την εταιρική σας ταυτότητα και τον χαρακτήρα σας. Να θυμάστε ότι η ταυτότητα του brand σας είναι ο θεμέλιος λίθος του καναλιού σας. Θα πρέπει όποτε κάποιος βλέπει το intro σας, να αναγνωρίζει το brand σας και να το συσχετίζει με το κανάλι σας. Αν το intro σας δεν έχει συνοχή, τότε είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί το κοινό σας.

Πρέπει να τραβάει τα βλέμματα

Το intro που θα βάζετε στα βίντεό σας, θα πρέπει να περιέχει στοιχεία που θα εντυπωσιάζουν. Δηλαδή θα πρέπει να έχει σύντομες σκηνές και χρώματα που μαγνητίζουν. Στους ανθρώπους αρέσει πολύ να βλέπουν μοτίβα και σχήματα που δεν έχουν ξαναδεί, τα οποία συντονίζονται με τη μουσική. Στους  ανθρώπους αρέσει να βλέπουν animation τα οποία κυλούν ομαλά και κατευθύνουν το άτομο.

Δεν πρέπει να είναι περίπλοκο

Πολλοί πιστεύουν ότι περισσότερο είναι πάντα καλύτερο. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των intro. Τα περίπλοκα intro κουράζουν το θεατή και μπορεί να τον αποθαρρύνουν. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο πόσο κίνηση πρέπει να υπάρχει και στο πόσο γρήγορη θα είναι η ροή και η εναλλαγή των εικόνων. Τα intro που φτιάχνουμε τηρούν αυτόν τον κανόνα, καθιστώντας σίγουρο ότι οι χρήστες σας θα παραμείνουν στο βίντεο που έχετε δημιουργήσει.

Συμπέρασμα

Το intro και το outro των βίντεό σας είναι σημαντικά κομμάτια της ταυτότητας και του χαρακτήρα σας. Έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του θεατή και να τον παρακινήσουν να επικοινωνήσει μαζί σας και να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά τη δημιουργία τους, με σκοπό τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας.

Αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε για εσάς το intro και το outro που θα έχουν τα βίντεό σας. Η ομάδα μας έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να το κάνει. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας γνωρίσουμε και να προχωρήσουμε μαζί σε ένα πλάνο που θα ανεβάσει τα βίντεό σας ένα επίπεδο παραπάνω.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 23510 24467